10 familii, o poveste cu final fericit de Crăciun…

Câteva zile și va fi aici, cu toată atmosfera specifică de sărbătoare. Sigur nu ne va ajunge timpul să facem tot ce ne-am propus. Și ar mai fi atâtea de făcut… Alergăm la muncă, la cumpărături, facem curățenie… Ne gândim la copilași, la părinți, la cei dragi și la prietenii pe care vrem să îi surprindem plăcut, înconjurându-i cu dragoste și daruri care mai de care mai frumoase… Pentru că e vremea colindelor, nu ratăm nici concertele din târgurile de Crăciun. Nu reușim să ajungem la toate și nici nu putem sta la tot programul, dar în trecere agățăm în suflet câteva versuri de colind… și le tot fredonăm până se ivește o altă preocupare mai importantă. Doar vine Crăciunul, nu? Nu trebuie să ne scape vreun detaliu care să ne strice sărbătoarea…

Oare le va plăcea oaspeților noștri cum ne-a ieșit bradul? Ar trebui, că doar l-am împodobit în culorile anului și… cu cele mai scumpe ornamente de pom.

Oare vor remarca cei din jur hainele noi cumpărate special pentru ziua de Crăciun? Ce gând o mai fi și ăsta, sigur că le vor remarca. Vom fi copleșiți de valul de complimente.

Dar blatul pentru prăjituri… va ieși bun și pufos? Trebuie să iasă, că vom folosi doar ingrediente proaspete și cuptorul cel nou coace așa de bine… Parcă simțim deja miresmele de nucă, măr și scorțișoară!

Și nu cumva să uităm de bucatele tradiționale, care, nu-i așa, nu pot lipsi de pe masa de Crăciun? Păi ce sărbătoare ar mai fi dacă ar lipsi platourile cu fripturile delicioase, cârnații bine rumeniți, garniturile diversificate…  Totul va fi perfect, nu trebuie să ne mai îngrijorăm atâta.

Vai, dar era să uităm de șervețelele cu impremuri de sezon, fața de masă, decorațiunile cu lumânări. Gânduri peste gânduri, planuri speciale și multă alergare… Că doar așa e de Crăciun la toată lumea, nu doar la noi.

Să fie oare la toată lumea așa? Sau pentru unii povestea de Crăciun e puțin diferită? Și gândul acesta, așezat lângă un semn de întrebare, pare că vrea să ne capteze toată atenția.

E un gând cu care nu prea suntem obișnuiți, care, culmea, își face apariția când ne e lumea mai dragă și se încăpățânează să rămână… E un gând care ne poartă spre ceilalți, cei pentru care Crăciunul nu înseamnă nimic din tot ceea ce ne preocupă pe noi. Nu însemană nici brad, nici cadouri, nici mâncarea de bază, darmite o masă festivă… Nu înseamnă haine noi, nu înseamnă podoabe strălucitoare înșirate prin casă. Nu înseamnă nici măcar bucuria unui colind. De ce? Pentru că atunci când ești uitat de semeni, înghețat și flămând, parcă îți lipsește dorința de sărbătoare și colindul, oricât de frumos ar fi el,  parcă se pierde undeva în depărtare.

Sunt oameni cărora le lipsește sclipirea care însuflețește privirea noastră din aceste zile. Sunt oameni care trăiesc în condiții grele, care își cumpără de mâncare pe datorie sau care fac focul în sobă cu haine și încălțiminte ruptă în loc de lemne… Sunt oameni bolnavi, uitați în casele lor. Sunt oameni care-și câștigă existența cum pot, lucrând pe unde apucă. Sunt părinți care nu au răspunsuri la întrebările copilăriei. Care întrebări? Cele pe care copiii lor nu le rostesc niciodată, pentru că știu deja răspunsul. Îl văd adesea în privirile descumpănite ale unei mame sau unui tată care, deși își iubesc copiii, nu le pot oferi uneori nici pâinea zilnică. Pentru astfel de copiii, darurile de Crăciun sunt doar o poveste. Sunt oameni mari și copii care tânjesc în tăcere după un strop din tot ce înseamnă pentru majoritatea bucuria sărbătorii.  Sunt oameni simpli, care își doresc să facă parte dintr-o poveste de Crăciun pentru care am putea scrie, împreună, un alt final, puțin mai fericit…

Vom spune, poate, cine mai are timp de scris povești acum. Și totuși, dacă ne-am gândi la esența sărbătorii, la ce înseamnă adevarata bucurie a Crăciunului, atunci ne-am face timp să Trăim Crăciunul Altfel! Atunci I-am face mai mult loc Sărbătoritului în inima noastră, am asculta colindul fără grabă și am duce mesajul iubirii de la ieslea Betleemului cât mai aproape de sufletele oamenilor. Anul acesta Trăiește Crăciunul Altfel, alături de cei care așteaptă o licărire de speranță. Aprinde acea licărire de speranță și sufletul tău va străluci mai frumos ca orice luminiță de Crăciun!

Te așteptăm pe la noi, să scriem împreună încă o  poveste de Crăciun!!!

TCA 2 IMG_3933
📽 În curând, noi file de poveste la #trăieștecrăciunulaltfel 

Trăiește Crăciunul Altfel | o campanie cu suflet pentru oamenii de lângă noi!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s